Waarom een duikkeuring?

Duiken is een mooie sport, die ook risico's met zich meebrengt. Iedere duiker loopt deze risico's. Een groot deel van deze risico’s kun je ondervangen door persoonlijke fitheid en een redelijke conditie. Tijdens de keuring zal de certificeerde duikerarts je medisch onderzoeken en de risico's bespreken. Ook bekijkt hij of je specifieke en persoonlijke risico's hebt, of deze acceptabel zijn en hoe je er zo verstandig mogelijk mee om kan gaan. Het is van belang dat je minimaal een keer per 3 jaar, bij voorkeur ieder jaar, een duikkeuring ondergaat.

 

Méér dan een vragenlijst

Bij veel duikscholen, vooral in het buitenland, hoef je alleen een medische vragenlijst in te vullen. Echter een vragenlijst alleen kan nooit een keuring vervangen. Een vragenlijst kan geen risico's inschatten en uitleg geven. De duikerarts kan je de risico's verduidelijken en eventuele noodzakelijke maatregelen uitleggen om deze te verkleinen. Simpele maatregelen zijn vaak al genoeg.

 

Onze keuring vindt plaats volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde.

 

Na afloop vindt een evaluatie plaats en ontvang je bij goedkeuring de ‘Fit to Dive’ verklaring. Deze verklaring is wereldwijd geldig.